3 min. read | mei 8, 2024 door Cleo

OFFF Barcelona 2024

Het OFFF festival, opgericht in 2000 als ontmoetingsplaats voor creatievelingen om hun idolen te horen spreken, is in de loop van 24 jaar uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende creatieve evenementen ter wereld. Met jaarlijks duizenden bezoekers en edities op locaties wereldwijd – van Barcelona tot Montreal en van Mexico tot Wenen – is het de place to be voor iedere creatieve geest.

Het festival werd voor het eerst georganiseerd in Barcelona, een stad waar nog steeds jaarlijks het hoofdevenement plaatsvindt. Hier wordt het Museu del Disseny drie dagen lang omgetoverd tot een bruisende creatieve hub. Met verschillende podia waarop gelijktijdig lezingen plaatsvinden, workshops en andere interactieve activiteiten biedt het OFFF festival meer dan genoeg om elke creatieve ziel te voeden. En vergeet de Fun Zone niet, waar je onder het genot van een biertje en met uitzicht op het water kunt netwerken in de zon – dit is allesbehalve een standaard congres!

Hoewel informatie design misschien geen eigen podium heeft, is er voor informatie designers meer dan genoeg te ontdekken. Of je nu de nieuwste trends wilt spotten of baanbrekende technologieën wilt aanschouwen, als informatie designer – dus minstens voor de helft designer – zal je hart hier ongetwijfeld sneller van gaan kloppen.

Esther Rookhuijzen was aanwezig bij de editie van 2024 om inspiratie op te doen voor Jaaf. Overladen met nieuwe ambities en frisse ideeën kwam zij terug. Hier zijn enkele namen die we je niet willen onthouden:

Studio Mals trapte OFFF 2024 af met een inventief en voor designers hilarisch herkenbaar filmpje, bekijk hier. Mals creëert opvallende visuele ervaringen die spelen met de combinatie van digitale en handgemaakte elementen.

Graphic designer turned fashion designer: het carrièrepad van Stephy Fung is al een inspiratiebron an sich. Fung specialiseert zich in het creëren van futuristische VR kleding die kan worden geprojecteerd op de drager en kunnen worden gekocht als NFT’s. Meer kleding zonder het milieu te belasten, wie wil dat niet?

Levendige en kleurrijke grafische ontwerpen met een mix van geometrische vormen en typografie: het werk van Birgit Palma is aanstekelijk met een moderne uitstraling.

Art&Graft is een creatief ontwerpbureau dat zich specialiseert in geanimeerde content en motion graphics, bekend om hun vermogen om verhalen te vertellen door middel van visueel verbluffende en conceptueel sterke animaties.

Meer te weten komen over het OFFF festival? Luister dan naar onze podcast waarin Esther vertelt over haar ervaringen tijdens de 2024 editie.

Ons beter leren kennen?